zondag, oktober 15, 2006

De luchtballon

Een man vloog in een heteluchtballon boven het land en besefte dat hij verdwaald was. Hij zag beneden een man lopen en daalde tot hij binnen gehoorafstand was.

"Neem me niet kwalijk," riep hij, "kunt u mij misschien helpen? Ik heb mijn vriend beloofd hem een half uur geleden ergens te ontmoeten, maar ik weet niet waar ik ben?"

De man beneden antwoordde: "Ja, U bent in een heteluchtballon en zweeft ongeveer 10 meter boven de grond. U bevindt zich tussen de 40 en 42 graden noorderbreedte en tussen de 58 en 60 graden westerlengte.".

"U bent zeker Systeembeheerder." zei de man in de heteluchtballon.

"Inderdaad", zei de ander. "Maar hoe weet u dat?"

"Nou", zei de man in de ballon: "Alles wat u zegt is technisch gesproken juist, maar ik heb helemaal niets aan die informatie. En al met al ben ik nog steeds verdwaald."

De man op de grond zei: "U bent zeker manager?".

"Dat klopt", zei de man in de ballon: "Maar hoe weet u dat?"

"Eenvoudig: U heeft geen idee waar u bent. U weet al helemaal niet waar u naartoe gaat. U heeft iets beloofd terwijl u geen idee heeft hoe u die belofte moet waarmaken en u verwacht dat ik uw probleem oplos. U verkeert nog steeds in dezelfde positie als voor wij elkaar ontmoetten. Maar op een of andere manier is het nu ineens mijn schuld."

1 opmerking:

Anoniem zei

hallo allemaal
ik heb een hele leuke site gevonden waar je hele leuke en grappige ballonnen kunt kopen
http://www.hiephiepballon.nl